Tecar terapija u Beogradu


SKANLAB NG PRO-TECAR TERAPIJA

SKANLAB NG PRO je uređaj koji stvara optimalno,lokalno,duboko zagrevanje tkiva,koje povećava lokalnu cirkulaciju krvi,smanjuje bol,poboljšava elastičnost i na taj način poboljšava mobilnost.

Trajanje tretmana zavisi od dubine tkiva.U proseku traje od 4-6 minuta za deblje slojeve tkiva(butina),duboka leđna muskulatura i do 10 minuta.Područje koje se tretira zagreva se pomoću dve velike elektrode koje su pojedinačno pričvršćene za držač elektrode.

SKANLAB NG PRO se razvija u Norveškoj,daleke 1988 godine.Uređaj stvara elektrostatičko polje naizmenične struje visoke frekvence(500 kHz) pri čemu tkivo pacijenta čini jedan deo kondenzatora.I funkcioniše po principima klasične dijetermije.

Zagrevanje dubokom toplotom dovodi do širenja krvnih sudova(vazodilatacije),što ubrzava metabolizam i samim tim brže dovodi do smanjenja simtoma zahvaćene regije.U isto vreme dovodi do veće elastičnosti kolagena u tkivu.Zbog primene lokalne toplote smanjuje se tonus mišića,čime se smanjuje bol.Emitovana toplota dubinski utiče na nervna vlakna što dovodi do ublažavanja nervnih impulsa koji kao rezultat imaju takođe smanjenje bola.

Uređaj se koristi kako za teška akutna stanja,subakutna tako i za hronična stanja istovremeno na koštano-zglobnoj regiji i mišićnom tkivu.Povišena temperatura tretirane regije ostaje i do 45 minuta nakon tretmana.
GDE SE SVE PRIMENJUJE SKANLAB NG PRO?

Uređaj se primenjuje kako u terapijske tako i estetske svrhe.Najbržu primenu su uočili u sportskoj medicini gde efekat i mora biti najbrži s obzirom da je reč o profesionalnim sportistima.
EFEKTI PRIMENE:

 • Na kožu i potkožno tkivo; uklanja se limfedem i poboljšava cirkulaciju u fibroznom tkivu i poboljšava metabolizam u samoj koži.
 • Na mišićnom tkivu:smanjuje napetost i bol
 • Na otečenom zglobu:smanjuje se volumen i bol,dok se u zglobovima poboljšava cirkulacija,a time i pokretljivost.
 • Kod tetiva i ligamenata oporavak je daleko brži i bolji od bilo koje druge metode koja se do sada koristila.

U kliničkoj primeni SKANLAB NG PRO se primenjuje:

 • bol u kičmenom stubu(degenerativne promene),artroze zglobova(koksartroza,gonartroza)
 • bol duž ruke i noge(cervicobrachialgije,lumboishialgije,lumbago)
 • kod povreda mekih tkiva,preloma,posle nošenja imobilizacije
 • bolesti zglobova i tkiva,gojaznosti,reumatske bolesti
 • polineuropatije,stanja nakon oštećenja nerava
 • limfne otekline i grčevi u mišićima
 • sportske povrede(distenzije,distorzije zglobova),entezitisi i rupture tetiva i mišića.

Terapija se može primenjivati i kod ugrađenog osteosintetskog materijala.

Apsolutna kontraindikacija za primenu SKANLAB NG PRO je pejsmeker pacijenta,trudnoća i kancerogena stanja.

Zbog čega se SKANLAB NG PRO terapija u današnje savremeno doba smatra među vodećim terapijama?

Pozitivni efekti same terapije vidljivi su već posle primene prve terapije.Uklanjanje bola je trenutno,samim tim se i vreme lečenja smanjuje i omogućava vrlo brzo vraćanje u normalne životne i radne tokove.Kod primene na sportiste u najkraćem vremenskom periodu se vraćaju na teren,uzimajući u obzir značajno ubrzavanje fizioloških sposobnosti samog organizma čoveka.